Skip to content
image00026

De pastorie, dikke aanrader

5/5

Vond je dit bericht leuk? Deel het dan met vrienden. Merci alvast! 

De pastorie, daar geniet je!

Persoonlijk kan ik van alle soorten keukens en settings genieten, maar van tijd tot tijd mijn voetjes eens onder tafel schuiven in een sterrenzaak; da’s écht genieten! De appel valt niet ver van de boom want dit is zowat de favoriete activiteit van mijn vader en mezelf. Deze keer was het aan mij om te trakteren dus ik zocht een plek wat meer in de buurt waar hij woont, namelijk de kempen. 

Zo gezegd, zo gedaan. Mijn bijbel open getrokken (de michelin gids) en zo kwam ik uit op de pastorie in Lichtaart. Een 16/20 beoordeling, dat kan niet anders dan goed zijn. Hop, wij naar Lichtaart.

De setting en keuken

Het restaurant bevindt zich in een prachtig alleenstaand gebouw met een nog mooiere tuin. In de zomer kan je er ook heerlijk genieten in de riante tuin met terras, maar toen wij gingen was het nog te fris (februari). Wanneer je binnen komt wordt je meteen goed ontvangen, perfect zoals het hoort. Het interieur is iets klassieker ingericht. Maar hey, niet alles moet met flashy neon lampen zijn. Dat charmeert net hier en past ook perfect bij de omgeving. 

Oké, en dan het eten. Wij gingen er op zaterdagmiddag eten en namen er de menu mid-week special. Dat is een viergangen menu aan 68 euro. Jawel, 68 euro en dat in een sterrenzaak. Ik ga jullie besparen van de lange ingrediëntenlijst maar doe gerust inspiratie op hieronder bij de foto’s. De menu varieert er toch regelmatig dus kijk zeker eens op voorhand naar de menu van de maand. Je start naast deze 4 gangen ook met 2 heerlijk verfijnde hapjes en nadien bij de koffie krijg je ook nog lekker veel zelfgemaakte gebakjes. Wij namen ook het supplement van kazen waar ze met de kaaswagen tot bij jou komen en je zelf de samenstelling kan kiezen. Er zitten ook enkele lokale kazen bij, wat het extra sympathiek maakt. 

De keuken wordt geleid door Carl Wens, die een opleiding volgde op de kokschool Ter Duinen in Koksijde. Daarnaast werkte hij ook verschillende driesterrenrestaurants waaronder Boyer in Reims en Troisgrois in Roanne. Hij heeft ook twee jaar in comme chez soi gewerkt in Brussel.

Wij waren in totaal zo’n 130 euro per persoon kwijt met dus de mid-week special menu, een aperitief van het huis, tawny 20 jaar, aangepaste wijn en dan nog het supplement kaas en wat extra dranken. Absoluut zéér correct, zeker als je weet dat dit een ster heeft. Dat vindt je in de stad Antwerpen zo goed als niet meer. En belangrijk, je proeft de kwaliteit! 

Kortom, wij vonden het er zo goed en de prijs-kwaliteitsverhouding zo perfect dat we meteen een volgende keer geboekt hebben, dan gaan we er in april mijn verjaardag vieren. 

Let’s get social!

Shopping cart