Skip to content
8f2f47ad-7dc7-467a-9914-94554fa3191d

HONGERije

5/5

Vond je dit bericht leuk? Deel het dan met vrienden. Merci alvast! 

Eerste keer deftig in Hongarije

Naar deze uitstap keek ik alvast heel hard naar uit, want het was ons (van mijn beste vriendin Sharon en mezelf) voor de eerste keer gelukt om eens met twee naar het buitenland te gaan. Erg, maar daarom des te leuker. In Hongarije was ik al eens een keer geweest maar ja, dat was voor het festival Balaton dus echt veel heb ik daar niet gezien laat ons zeggen. Boedapest wouden we allebei heel graag doen, dus voila, welle weg! 

Go with the flow

Normaal stippel ik alles perfect van tevoren uit, of toch de restaurants. Deze keer dacht ik eens volledig op te gaan in de flow van de moment dus had ik echt niets voorbereid buiten dan wat tips gevraagd aan mensen, maar niets lag vast. Ook eens leuk om te doen want tegenwoordig moet je alles al zo ver op voorhand boeken dat het authentieke helemaal weg is. 

Een overzicht van onze uitstapjes

Omdat we toch zo goed als altijd zijn, hadden we een airbnb in het centrum geboekt. Ideaal om zo goed als alles van op wandelafstand te kunnen bezoeken. Zelf verbleven we vlakbij de basiliek wat echt een prima uitvalsbasis is wil je overal vlakbij zitten. 

Wil je meer plekjes te weten komen, ook buiten Boedapest? Bekijk dan zeker eens mijn volledige snackmap: Snackmap – Goestingske

The goat herder was het eerste plekje dat we bezochten tijdens onze citytrip. Omdat we pas om 23u30 op de kamer waren de eerst dag zijn we meteen gaan slapen zodat we lekker fris de eerste dag konden starten. Niet ver van onze air bnb vonden we dit gezellig koffiebarretje waar we ons ontbijt namen. Omdat er nog veel ging komen ben ik de dag gestart met een heerlijk stukje bananenbrood dat ze tussen de grill leggen samen met een goei zwart jatje kaffe, en gaan! 

Meer info: https://thegoatherder.hu/

 

Mazel Tov is één van de bekendere plekjes in Boedapest om te eten. Zo vonden we het zeker eens de moeite waard om te doen, mede ook door het mooie interieur, maar ik zou wel aanraden om het als lunch te doen. Zo kan je wat sharing dishes nemen en ben je perfect gesetteld. Het eten is nu niet van zo’n hoge kwaliteit dat ik er een hele avond zou willen tafelen, maar de hummus en sharing hapjes waren zeker in orde. 

Meer info: https://www.mazeltov.hu/

 

Kiosk is een echte aanrader om naartoe te gaan. Je kan kiezen of je er gaat lunchen of dineren, maar wij zijn er alvast gaan dineren. Het is er echt prachtig binnen en daarnaast was de muziek ook top. Toen wij er waren was er een live saxofonist aan het spelen samen met een DJ. Uiteraard geen super luide muziek maar wel perfecte diner muziek. Oké, nu het belangrijkste natuurlijk, het eten. Wij namen als starter de verschillende soorten dipjes en die waren écht super lekker. Als hoofdgerecht nam ik de snoekbaars en als dessert de aardbeimousse met basilicum. Deze waren beide zeer lekker en we hadden ook nog een fles wijn genomen. De rekening was echt niet duur, bij ons zou je veel meer kwijt zijn. Doen dus! 

Meer info: https://kiosk-budapest.hu/

JPEG-afbeelding 71

Balna terasz: wanneer je met goed weer in Boedepest bent, dan moet je zeker naar balna gaan. Hier heb je enkele leuke terrasjes vlak aan het water. En wie mij kent weet dat ik direct verkocht ben als ik ergens aan het water iets kan eten en/of drinken. We hebben hier niets gegeten maar wel prima gehangen in de strandstoel met een flesje rosé. 

Meer info: https://www.balnaterasz.hu/

JPEG-afbeelding 52

Koleves kert: voor dat we naar de ruin bars gingen, bezochten we nog enkele leuke bars. Eentje daarvan was koleves kert. Ideaal om nog iets te drinken alvorens je op stap gaat. Het was er gezellig druk, maar we vonden nog meteen plaats én het is vlakbij de bekende ruin bars. De lichtjes en de leuke stoeltjes zorgen meteen voor de sfeer. We dronken er gewoon wat bier haha, dus buiten de gezelligheid en het bier kan ik niets nuttig vertellen. 

Meer info: https://kolevesvendeglo.hu/hu/frontpage/kert

JPEG-afbeelding 78

360 bar: wil je Boedapest eens vanuit de lucht zien, aleja buiten dan wanneer je met het vliegtuig gaat landen, ga dan zeker eens naar de 360 bar. Je moet er wel inkom betalen, zo’n 2 euro, dus daar zijn we nu niet van gestorven. Wij vonden het wel leuk om gedaan te hebben vanwege het zicht, maar konden maar niet begrijpen dat er bij de cocktails amper echte hapjes waren. Enkel de nacho’s kon je zowat als pairing nemen, maar anders moest je al meteen aan het echte werk beginnen zoals hamburgers, en dan zijn we maar voor cocktails gegaan! 

Meer info: https://www.360bar.hu/

JPEG-afbeelding 53

Szimpla kert: de ruin bars zijn ongetwijfeld één van de meest gekende bars. Hier zijn verlaten gebouwen omgetoverd tot een artistieke (lees: graffiti volle) omgeving met verschillende bars. Zekers eens een bezoekje waard! Wij gingen er rond 21u naartoe, het drukste moment om er heen te gaan maar laat je niet afschrikken door de rij, dat ging heel vlot. Zo’n 2 uur later was er geen aanschuif meer bij ons, maar dat kan natuurlijk variëren. Zie wel dat je zeker de juiste weg vindt, want wij zaten eerst in een flatgebouw haha. 

Meer info: https://ruinbarsbudapest.com/szimpla-kert-ruin-bar/

JPEG-afbeelding 74

Retek Bisztro: persoonlijk vind ik het altijd een must om ook eens de lokale keuken te proeven wanneer je in het buitenland bent. Hier ging ik dus ook naar op zoek en zo vond ik het super kleine maar gezellige restaurantje retek bisztro. Hier kan je alle lokale specialiteiten proeven. Wij deelden om te starten de làngos met zure room en als hoofdgerecht nam ik de gevulde zuurkool met gehakt en zure room. Je moet er voor te vinden zijn voor de keuken, maar ik vond het zeker de moeite waard. Wel waren we de avond voordien op stap gegaan en dan kan het wel eens zwaar op de maag liggen… Ik spreek uit ervaring. 

Meer info: https://retekbisztro.hu/

 

JPEG-afbeelding 61

Cirkusz café: uiteraard kan een lekker brunch adresje ook niet ontbreken in deze lijst. Tijdens het rond wandelen in de stad de vorige dag kwamen we voorbij dit adresje. Er stond een rij mensen buiten dus uiteraard moest ik dan eens opzoeken wat dit juist betekende want dat kan ofwel een serieuze overrated toeristische plek zijn, ofwel écht de moeite waard. Laat ons zeggen dat dit adres een combinatie van beiden was, maar wat we aten was écht wel lekker. Ze staan dan ook niet voor niets in de top 25 van beste brunch adresjes ter wereld. Ik nam de avocado toast met rode bieten hummus en die was echt super lekker. Ik vroeg er ook nog wat extra ham bij en dat was geen probleem. Mijn beste vriendin vroeg bij haar gerecht nog wat extra spek, en dat was wel mager weinig maar het gerecht zelf was dan weer ruim voldoende. 

Meer info: https://cirkuszbp.hu/

JPEG-afbeelding 77

karavan: wil je gewoon graag wat streetfood eten en dit op een gezellig plekje verorberen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier kan je allerlei foodtrucks terug vinden met lekker eten, zowel lokale specialiteiten (zoals de langos) als andere zaken. Het is er super chill zitten en prima om even pauze te nemen tijdens je drukke stadswandeling. Het is ook ‘s avonds open en vlak naast de ruin bars gelegen, dus ook prima om daarvoor nog snel een hapje te eten of iets te drinken. 

Meer info: https://www.tripadvisor.be/Restaurant_Review-g274887-d10678078-Reviews-Street_Food_Karavan-Budapest_Central_Hungary.html

Shopping cart