Skip to content

Samen op virtuele reis

5/5

Vond je dit bericht leuk? Deel het dan met vrienden. Merci alvast! 

Hello iedereen! 

Zoals jullie al gemerkt zullen hebben loopt de winefluencer contest volop. Deze wedstrijd loopt van 20 tot 24 september en volgende zaken staan op het spel: een samenwerking ter waarde van 5000 euro, een reis naar de Rueda wijnstreek, uiteraard wat wijn én natuurlijk het belangrijkste – een jaar lang winefluencer voor Rueda wijnen zijn.

Mijn aanpak in de wedstrijd? Op een zo luchtig en visueel mogelijke manier iets bijleren over de wijnstreek en de wijnen met uiteraard ook recepten die bij deze lekkere wijnen passen. Een vleugje humor mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Voordien had ik ook al eens een receptje gemaakt en hieronder kan je de recepten terug vinden voor moest je meteen aan de slag willen gaan. 

Dit doe ik door jullie (én mezelf want ik ben er helaas ook nog nooit geweest) mee op virtuele reis naar de wijnstreek te nemen en via onderstaand platform over de plekken wat bij te leren. Neem dus zeker eens een kijkje want je zal op het einde van de week een leuke route ter beschikking hebben met meer informatie over de streek. Voor jullie gemak heb ik de map reeds toegevoegd aan deze pagina. 

Later deze week deel ik hier nog andere leuke dingen die jullie kunnen gebruiken of waar je uit kan leren. 

Meer informatie over Rueda wijnen kan je hier vinden: www.ruedawijnen.be  

Hieronder kan je al de juiste locatie van de streek in Spanje vinden. 

Bijpassende gerechten

Doordat het overgrote deel van wijnen uit Rueda wit zijn en verdejo de meest voorkomende druif is past deze wijn ideaal bij vis en schaaldieren. Wel is er uiteraard een verschil tussen de jonge en de iets oudere Rueda wijnen, maar over het algemeen zijn de wijnen jong. Doordat deze jonge wijnen voornamelijk citrus smaken bevatten komen we dus aan de link met vis en schaaldieren. Verder vallen ze perfect te combineren met dille, koriander, look, ui, olijven, … Hieronder kan je alvast enkele ideetjes op doen. 

Let’s get social!

Shopping cart