Skip to content

Ibiza vibes

5/5

Vond je dit bericht leuk? Deel het dan met vrienden. Merci alvast! 

Een overzicht van enkele hotspots waar we naartoe zijn geweest tijdens onze reis naar Ibiza in mei 2021.

In mei 2021 zijn we naar Ibiza gegaan. Alles werd nog volop opgestart door zowel de start van het nieuwe seizoen, maar natuurlijk ook door corona. Eigenlijk ideaal vinden wij want dan is alles nog lekker rustig en hoef je nog niet overal te reserveren. Dit zou ik dus zeker en vast wel aanraden wanneer je in het hoogseizoen gaat. Hieronder kan je alvast een overzicht vinden van plekjes die ik zou aanraden. Je kan in de video’s ook de plekjes zien met wat we daar telkens gegeten hebben. Helaas was toen 1 van mijn favoriete plekjes nog niet open: aiyanna dus dat zou ik zeker ook nog aanraden. 

Je kan ook een map met de plekjes vinden die ik vermeld zodat het makkelijker is om je route uit te stippelen. Op de snackmap kan je er nog meer vinden omdat hier ook plekjes van vorige keren staan. 

Enjoy! 

1 van de leukste beach barretjes vinden wij. Je kan er zalig lekker eten en je komt er door eerst door de zoutvelden van Ibiza te rijden. Voorzichtig rijden over de bulten in de weg maar nadien zal je zeker kunnen genieten hier. Wij namen daar ook een bedje om te liggen en dit was toen 25 euro. Je kan er wel niet echt zwemmen door alle stenen die er liggen. Als je gewoon iets zou willen drinken zou ik aanraden om bij zonsondergang te gaan, super mooi zicht daar!

Dit is ons favoriete strandbarretje. Net omdat het zo klein is en je er super lekkere tapas kan eten. Het zicht wanneer je naar beneden gaat is er ook fantastisch en hier moet je zeker de cava sangria proeven. Super lekker!

Gelegen in het meer rustige gedeelte van Ibiza en met een super mooi zicht over het strand. Als je er een bedje zou nemen heb je hier ook zicht over. Wij hebben er wat tapas gegeten en pina colada gedronken. Was zeker lekker! Ga er ook eens wat rondwandelen op de rotsen en achterdoor want daar kan je de mooiste uitzichten vinden. 

Dit is een plek niet zo ver van de hippie markt gelegen dus wij gingen hier naartoe na ons bezoek daar. Het eten is simpel maar vol smaak en dus zeker eens leuk om te doen. Dit is ook een plek waar meer locals komen en geeft je binnen het gevoel van een ‘bruine kroeg’ maar het heeft een super gezellig terras ook. 

Wij gingen hier naartoe met de opening waardoor het concept was aangepast en we een all you can eat buffet kregen voor 45 euro. Was zeker de moeite aangezien je hier alle soorten sushi bij kon krijgen. Normaal is het wel à la carte en wat prijziger. Super lekkere sushi en dim sum hier! 

De naam doet het al vermoeden, hier kan je de mooiste zonsondergangen zien. Wel kan het hier heel druk zijn tijdens het hoogseizoen maar zeker eens een bezoekje waard. Je kan er ook aan het strand liggen en cala escondida ligt hier op wandelafstand van.

Voor de lekkerste ontbijtjes en lunches moet je hier zeker eens langst gaan. Ze hebben meerdere plekjes in Ibiza dus afhankelijk van waar je slaapt kan je de dichtste kiezen. Wij gingen naar die van Santa Eularia.

Gelegen aan een groter strand en in een relatief rustig gedeelte. Super om eens te gaan lunchen en wat te hangen in de zetels waar een jungle sfeer hangt. 

Van dezelfde eigenaars van on the beach en zoals de naam doet vermoeden ingericht zoals een boot huis. Super leuk ingericht en lekker eten, ideale combinatie dus!

Aan dit strand is ook het restaurant en bar gelegen. Het is de enige die je daar hebt maar wel groot dus geen paniek. Het strand is klein, maar wel super leuk om eens te gaan liggen. Wij hebben er geluncht en verschillende tapas genomen en hoe kan het ook anders – cava sangria gedronken. Echt heel knap ingericht daar.

Geen echt restaurant deze keer en in Formentera en dus niet Ibiza zelf, maar echt lekker ijs hier te vinden. Je kan er ook verschillende koekjes kopen waaronder bv. tiramisu koekjes. Zeker de moeite!

Op het eerste zicht lijkt dit gewoon een slager maar achteraan kan je er ook eten. Het is hier absoluut niet door en het vlees is echt top! Wij namen er dan ook een plankje met verschillende soorten vlees op en als ik kon nam ik het mee naar huis, maar helaas. 

Niet ver gelegen van experimental beach en ook een stukje langst de zoutvelden van Ibiza om hier te geraken maar wel iets minder charmant dan de weg naar experimental beach. Hier kan je volgens een faire prijs een dag aan het strand liggen en zwemmen. Wij hebben hier enkel iets gedronken, maar de cocktails zijn goedgekeurd.

Ook één van de absolute favorieten. Aubergine is romantisch en authentiek ingericht. De gerechten zijn allemaal met verse ingrediënten, waaronder ook uit eigen tuin, en de kaart is gezond maar lekker en super fris. Hier moet je zeker ook passeren. 

Wil je lekkere paëlla eten? Dan moet je zeker eens naar hier komen. Je kan er zo goed als met je voeten in het zand eten. Wel een steile helling om er te geraken en met een fiat 500 als huurwagen was dat best een uitdaging, maar waar een wil is daar is een weg. 

Dit zou ik eigenlijk enkel aanraden om eens een goed feestje te bouwen. Aangezien dit bij ons toen nog niet echt aan de orde was hebben wij hier een dag op het strand gelegen waar je per persoon minimum 100 euro moest consumeren. Dit is echt nog wel aan de lage kant want in het hoogseizoen ligt dit véél hoger. Dan kan je achterover vallen van de prijzen van de bedjes. De bediening vond ik ook wat arrogant. 

Let’s get social!

Shopping cart