Skip to content
image00004

Le Pristine, stijlvolle sterrenzaak

5/5

Vond je dit bericht leuk? Deel het dan met vrienden. Merci alvast! 

Bucketlist: check!

Le Pristine was ondertussen toch al eventjes open toen we er gingen eten (januari 2022), en bij deze stond het dus ook al enige tijd op mijn food bucketlist. Met de heropening van de restaurants mijn kans gegrepen en een tafeltje geboekt. Normaal gezien dien je echt wel wat op voorhand te reserveren, maar hier had corona even zijn (of is het een haar?) voordelen. 

De setting

Al langst buiten ziet het restaurant er stijlvol uit. Hoe kan het ook anders naast de chique kledingzaak verso gelegen en vlakbij de huidevetterstraat. Langst buiten oogt het al strak, maar je kan alvast een indruk opvangen van binnenin door de grote ramen. Eens je binnen wandelt kom je eerst terecht in Le Prisine Café, de walk-in bar waar je zoals de naam al doet vermoeden gewoon kan binnen wandelen om iets te eten. Het interieur van Le Pristine Café en Le Pristine loopt gewoon door, waardoor je dezelfde vibes ervaart. 

Wij kozen deze keer voor het restaurant aangezien we iets uitgebreider wouden gaan. Dit is trouwens geen verplichting want alles is à la carte en ze werken er niet met vaste menu’s zoals je dat in de meeste sterrenzaken wel ziet. Je zit er zeer ruim en het interieur is prachtig om naar te kijken. De keuken is een open keuken, maar je hebt absoluut geen last van het geluid. Perfect dus. Maar goed, over naar het eten want ik heb nog altijd een foodblog en geen interieurblog. 

Food & drinks

En dan natuurlijk het allerbelangrijkste: het eten! En ja ook wel het drinken, maar deze keer echt wel het eten. De gerechten in Le Pristine zijn allemaal Italiaans getint, waardoor er dus veel pasta op het menu staat. Daarnaast speelt vis ook een belangrijke hoofdrol. Op de website zelf vonden we geen prijzen en menu dus het was bang afwachten wat dit zou geven. Uiteraard waren we wel op iets voorbereid aangezien het een Michelin ster heeft en daar ga je meestal toch niet voor 100 euro per persoon buiten. Om jullie alvast te helpen kunnen jullie hieronder de menukaart vinden. Dit geeft alvast een indicatie van de prijzen, maar uiteraard kan de menu met de tijd wel veranderen. 

Wij kozen voor een cocktail om te starten maar hebben geen hapjes genomen. Die waren toch best prijzig vonden we en eigenlijk na 3 gerechten te eten heb je meer dan voldoende gegeten. We deelden nog wel een dessertje samen. In totaal betaalden wij 360 euro met 2 personen waarbij we ieders een voorgerecht en hoofdgerecht aten en een tussengerecht en dessert deelden. We namen ook een fles wijn en deze kostte ongeveer 70 euro. Onder deze prijs vind je trouwens niet veel wijnen in het restaurant. 

Goed, genoeg over de prijs. Nu naar de smaken. Hieronder een overzicht van wat wij aten: 

Apertief: als aperitief nam ik de ruby peach bellini en mijn vriend de gin & tonic. Hierbij kregen we alvast heerlijk vers gebakken brood. Ik ben een zware broodfan, dus win! 

Voorgerecht: ik nam de crudo coquille aangezien ik een lichte verslaving aan truffel heb en mijn vriend nam de crudo gambero. Deze waren beiden zeer lekker en verfrissend. Aanrader!

Tussengerecht: hier deelden we samen de garganelli met gekonfijte eend. Dit wordt ook aangeraden om het tussengerecht te delen. Het blijft tenslotte pasta en dat valt zwaar op de maag. Dit gerecht vonden wij het allerbeste van allemaal. Gekonfijte eend staat dus zeker nog op mijn lijstje om eens zelf te maken, dat was echt goddelijk, en terwijl ik eigenlijk niet zo’n fan van eend ben. 

Hoofdgerecht: tijdens het voorstellen van het menu werd ons gezegd dat de orrechiette zeelandaise de signature dish is van le pristine. Say no more dus, die nemen we! Om eerlijk te zijn waren we hier een beetje teleurgesteld over. Niet omwille van de smaak, want die was zeker lekker maar wel omwille van het magere aantal vis dat je erbij kreeg. Zo was 1 langoustine in 2 gedeeld bijvoorbeeld en hadden we toch minstens 1 per persoon verwacht naast de andere vis. Je kan het op de foto’s hieronder zien. 

Dessert: als dessert deelden we samen de tiramisu, die was ook heel lekker en super leuk gepresenteerd. De prijzen van het dessert vind ik dan wel weer zeer correct. We namen ook ieders nog een irish coffee en hier kwamen ook nog heel lekker assortiment aan koekjes bij. 

Kortom, de totaalbeleving van het eten en het interieur maakt het echt wel eens een bezoekje waard. Toch blijft 360 euro stevig want ik denk dat je ergens anders ook écht wel (bijna) even lekker kan eten voor een pak minder geld. Maar goed, dat is natuurlijk ook de naam en het totaalconcept. Als je dat weg denkt is het absoluut de moeite waard! 

Hieronder kan je enkele foto’s vinden, inclusief de menu. Op de video hieronder zie je alvast nog wat meer. Enjoy! 

Let’s get social!

Shopping cart