Skip to content
PHOTO-2022-04-20-21-55-05 2

Kookprogramma met ballen

5/5

Vond je dit bericht leuk? Deel het dan met vrienden. Merci alvast! 

Het verloop van de avond

Op woensdag 20 april werd ik met nog wat foodies uitgenodigd bij Wim Ballieu thuis om er een kookworkshop te volgen. Wie Wim Ballieu niet zou kennen, hij is het brein achter balls n glory. Uiteraad ook nog achter heel wat andere zaken, maar bij dit zou er toch een belletje moeten rinkelen. We werden uitgenodigd ter ere van de nieuwe afleveringen van het succesprogramma ‘Bal National’ dat je kan volgen op Njam. De nieuwe afleveringen zijn te bekijken sinds zondag 24 april 2022. 

We startten de avond gezellig met een negroni buiten op het terras, in combinatie met enkele bites van hun boerderij. Zo konden we genieten van groene asperges, rillette, gepekelde worteltjes en aardappelballetjes met appel-saus. Dat laatste is trouwens ook een receptje uit Bal National. 

Nadien gingen we samen aan de slag om de rest van het menu te bereiden. Het was een echt teamwork waarbij ik me verantwoordelijk maakte voor het kuisen van de asperges en de rabarber. Samen met Myriam van hap & tap verzorgde ik ook de gehaktballen door de vulling erin te doen en ze te rollen. Om deze makkelijk aan het gehakt toe te voegen, vries je deze eerst in zodat je nadien het gehakt er gewoon kan rond rollen. De rest van het team zorgde voor de overige benodigdheden en bij de afwerking hielp ik mee aan de asperges. We maakten alles in de keuken van Wim Ballieu, die je trouwens ook tijdens bal national kan bewonderen want alle opnames werden bij hem thuis gemaakt. 

Aan tafel!

En dan natuurlijk… aan tafel! De menu zag er als volgend uit: 

  • Belgische asperges met gepocheerd eitje & zalmballetjes met groene kruiden
  • Stoemp van lentegroenten & gevulde varkensballetjes met doperwt & munt
  • Crumble van rabarber, aardbeien en amandelijs
  • Chocomousse-bal met caramel
Kortom, het was een super toffe avond en ik ben dan ook heel blij dat eindelijke alle bijeenkomsten weer kunnen doorgaan want naast het lekkere eten heb ik ook heel leuke mensen ontmoet. 
 

Bal national

Zelf had ik ook al enkele keren naar bal national gekeken en ik kan het iedereen aanraden. In de nieuwe uitzendingen plaatst Wim Ballieu in elke aflevering een Belgisch comfort food-ingrediënt in de kijker. Uiteraard kunnen gehaktballen hierbij niet ontbreken. Daarnaast maakt hij in elke aflevering ook een echte Belgische klassieker met hetzelfde ingrediënt klaar. Hij staat voor haalbare recepten die iedereen thuis kan maken, en daarom kookt hij in zijn eigen keuken én dat hebben wij dus ook mogen doen.

Meer info: https://njam.tv/programmas/bal-national

 

Shopping cart